Biserica Sf. Elefterie – Nou și-a sărbătorit hramul

Creștinii ortodocși l-au pomenit duminica aceasta pe Sfântul Sfințit Mucenic Elefterie. Acesta este cinstit în mod deosebit în Capitală, la biserica paraclis patriarhal din apropierea Operei Naționale. Bucureștenii au venit în număr mare la sărbătoarea lăcașului de cult, atât pentru a se închina la moaștele Sfântului, aflate aici din 2009, cât și pentru a participa la Sfânta Liturghie. Slujba de hram a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal. Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre înțelesurile pildei celor poftiți la cină, rânduită a fi citită în Duminica a XXVIII-a după Rusalii.

„Parabola de astăzi trebuie înțeleasă și din perspectiva raportării noastre la această chemare a lui Dumnezeu de a intra la cină în Împărăția Sa. Ea privește umanitatea întreagă, dar ne privește și pe fiecare dintre noi. Și noi suntem chemați să ne eliberăm de patima stăpânirii lucrurilor din lumea aceasta, să ne eliberăm din robia simțurilor și împreună cu cei dragi ai noștri să răspundem afirmativ chemării Mântuitorului nostru Iisus Hristos știind că bărbații aceia care au fost chemați nu vor mai gusta niciodată din Cina lui Dumnezeu”, a spus Preasfinția Sa.

Sărbătoarea Bisericii „Sfântul Elefterie” – Nou a început încă de sâmbătă.

Construirea lăcașului de cult a început în anul 1935. De câțiva ani lăcașul de cult se află într-un amplu proces de renovare și restaurare.

Biserica „Sfântul Elefterie” – Nou este una dintre marile biserici ale Capitalei. Lăcașul a fost ridicat în Piața „Sfântul Elefterie”, atunci când vechea biserică, din vecinătate, nu mai făcea față nevoilor spirituale ale populației cartierului, zonă dezvoltată mai ales după primul Război Mondial.

Comentarii Facebook


Știri recente