Biserica Sf. Dumitru-Poştă se pregăteşte de sărbătoarea Sf. Ap. Iuda Tadeu, a cărui icoană se află în lăcaşul de cult

Biserica „Sfântul Dumitru-Poştă” – Paraclis Universitar îl serbează în 19 iunie pe Sfântul Apostol Iuda Tadeu, ruda Domnului, a cărui icoană se află în lăcaşul de cult.

Este singura biserică din Capitală în care este pictată icoana Sfântului Apostol Iuda Tadeul.

„Cei care doresc să ne sprijine în buna organizare a acestui eveniment sunt chemaţi să o facă lăsând donaţia lor la pangar, cu un pomelnic pe care să îl citim în ziua sărbătorii”, a afirmat Pr. paroh Mihai Gojgar.

Programul este următorul:

  • Sâmbătă, 18 iunie, de la ora 17:30 – Acatistul Sf. Ap. Iuda Tadeul, Vecernie cu Litie și procesiune cu sfintele moaște;
  • Duminică, 19 iunie, de la ora 07:30 – Acatistul Sf. Ap. Iuda Tadeul, Utrenia, Sfânta Liturghie și Parastas.

Sfântul Apostol Iuda Tadeul a predicat evanghelia în Iudeea, Galileea, Samaria, Idumeea, apoi în Arabia, Siria, Libia, Mesopotamia, Edessa si Persia, împreună cu Sfântul Simon Zilotul sau cu Sfântul Apostol Petru. A contribuit la crearea Bisericii din Armenia și este considerat patronul spiritual al Armeniei. A fost martirizat în anul 65 d. H.

Comunitatea Paraclisului Universitar „Sfântul Dumitru”-Poștă derulează multe acțiuni catehetice, culturale, dar și sociale despre care puteți afla atât în Revista „Dimitrios” cât și pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook a parohiei. Biserica „Sfântul Dumitru-Poştă” este situată în Centrul Vechi al Capitalei, pe strada Franceză nr. 1, Sector 3.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…