Biserica Schitului „Naşterea Maicii Domnului” din Bazna a fost sfinţită

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a sfinţit marţi, 08 septembrie 2015, Biserica Schitului Naşterea Maicii Domnului din staţiunea Bazna, judeţul Sibiu. Alături de Înaltpreasfinţia Sa a slujit şi Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Târnosirea lăcaşului de cult

După slujba de sfinţire, Mitropolitul Ardealului le-a explicat celor prezenţi rânduiala de târnosire a unui locaş de cult, iar mai apoi le-a mulţumit ctitorilor şi le-a oferit distincţia Crucea şaguniană pentru laici, după cum aflăm de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sibiului.

Liturghie arhierească

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu şi Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşeanul au oficiat apoi Sfânta Liturghie în altarul de vară al schitului, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul. Ierarhul a vorbit despre cinstirea deosebită adusă Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă prin sărbătorile închinate Sfintei Fecioare. La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu a mulţumit ctitorilor şi binefăcătorilor Schitului Bazna pentru eforturile depuse în aceşti ani şi i-a îndemnat pe credincioşi să fie în continuare alături de cele două maici ale aşezământului monahal.

Credincioşii veniţi în număr mare au avut posibilitatea să se închine moaştelor Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. De asemenea, Biserica Schitului de la Bazna a primit în dar o raclă cu un fragment din moaştele Sfântului Andrei Şaguna precum şi ale altor sfinţi.

***

Locaşul de cult ridicat în ultimii ani în incinta casei de odihnă construită de Mitropolitul Nicolae Bălan poartă hramul Naşterii Maicii Domnului şi a fost ctitorit de familia ing. Mircea Simion şi Căliniţa Vescan. Piatra de temelie a fost aşezată pe 9 aprilie 2010, iar în anii următori a fost ridicat locaşul de închinare, apoi au fost efectuate lucrările de pictură şi de împodobire cu mobilier şi obiecte liturgice.

Comentarii Facebook


Știri recente