Biserica românească din Nisa a devenit proprietară a terenului pentru noul lăcaș

Parohia ortodoxă română ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ a semnat vineri, 18 martie, la Nisa, (Franța) actele de proprietate pentru terenul viitoarei biserici parohiale, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’.

Preotul paroh Radu Totelecan împreună cu o parte din membrii Consiliului Parohial au semnat intrarea în posesia terenului de 5.600 mp pentru viitoarea biserică parohială. Prețul terenului este de 360.000 de euro.

Pentru colectarea sumei totale, preotul paroh, împreună cu comunitatea, a organizat mai multe evenimente menite să adune fonduri pentru achiziționarea terenului. Unul dintre cele mai importante evenimente a fost sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi. Evenimentele de atunci au debutat cu Sfânta Liturghie arhierească, continuată printr-o sărbătoare românească în scopul strângerii de fonduri pentru achiziționarea terenului pe care urmează să fie construit sfântul lăcaș de cult. A fost prezent în mijlocul comunității Înalt Preasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, care a săvârșit slujba Sfintei Liturghii și a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Ioan Hotenschi.

După slujbă, toată lumea a fost invitată la o agapă frățească cu bucate tradiționale românești și animată de un program-surpriză oferit de copii îmbrăcați în costume populare.

De asemenea, au mai fost organizate expoziții de icoane sau alte evenimente prin care cei care au dorit au putut să își aducă contribuția pentru ca sfântul lăcaș de închinăciune să fie construit.

Comentarii Facebook


Știri recente