Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Comșești a fost sfințită de ÎPS Părinte Andrei

IPS Andrei - Parohia Boian (1)

Biserica nouă a parohiei Comșești din protopopiatul Turda a fost sfințită astăzi, în duminica a 6-a după Rusalii, de Mitropolitul Clujului, în prezența a sute de credincioși.

Locașul de cult a fost construit începând cu anul și poartă hramul „Pogorarea Sfantului Duh”.

Slujba de tarnosire a fost urmată de Sfânta Liturghie. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit o omilie despre Hristos, tămăduitorul sufletelor și al trupurilor.

Evanghelia de astăzi subliniază că bolile trupești depind în mare măsură de starea sufletească a omului care pătimește, a prcizat Ierarhul.

Programul liturgic s-a încheiat cu premierea tuturor celor care s-au implicat in edificarea bisericii şi finalizarea lucrarilor noului locas de cult din Comșești.

Preotul paroh Ioan Dănuț Rad a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, iar diplome de aleasa cinstire le-au fost oferite primarului, consiliului parohial si tuturor celor care au contribuit la frumoasa edificare din parohia Comșești.

Atestată documentar din timpul lui Matei Corvin, parohia ortodoxă Comșești din Protopopiatul Turda mai are o biserică de lemn construită în jurul anilor 1800.

Foto: Arhivă

 

Comentarii Facebook


Știri recente