Biserică pentru românii ortodocși din Guidonia, Italia

Ortodocșii români din Guidonia, Italia, au primit recent un teren pe care să își construiască propriul lăcaș de închinăciune, informează Romanian Global News, citat de „Ziarul Lumina”.

În august 2010, comunitatea de români ortodocși din Guidonia, localitate lângă Roma, a înaintat primarului din localitate, Eligio Rubeis, o cerere prin care solicita un teren necesar construirii unei biserici.

La mai puțin de un an de la acel memorandum, Consiliul primăriei a votat în unanimitate acordarea gratuită a unui teren comunității de români. În sfârșit, cei 8.000 de conaționali cu reședința în zonă vor putea avea propriul lăcaș de cult. Acum, slujbele se desfășoară în incinta căminului cultural al localității.

‘Terenul are o suprafață de aproape 1.250 de metri pătrați și este situat pe via Tiburtina, la numărul 188. Un teren alăturat, cu aceeași suprafață, va fi destinat construirii unei structuri a Crucii Roșii’, a precizat purtătoarea de cuvânt a primăriei pentru ‘Gazeta Românească’. Primăria va semna un contract de concesiune gratuită a terenului cu reprezentanții Episcopiei României în Italia, urmând ca pe teren să fie construit un lăcaș de cult destinat slujbelor religioase, cel mai probabil ‘o structură din lemn’, a mai precizat reprezentanta primăriei.

‘Am decis să răspundem cererii sosite din partea comunității de români, pentru că este o modalitate de a favoriza integrarea lor’, a declarat primarul Eligio Rubeis.

Comentarii Facebook


Știri recente