Biserică pentru pacienţii spitalului de Oncologie din Bistriţa

Biserica Spitalului de Oncologie din Bistrița va fi târnosită sâmbătă, 30 iulie 2016, de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Locașul de cult, finalizat de curând, a fost construit în curtea unității medicale de pe strada Alba Iulia și este ocrotită de „Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul”, informează Radio Renaşterea.

Slujba de târnosire a noului locaș de cult va începe în jurul orei 9:00, iar alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei va sluji un sobor de preoți și diaconi.

Noua biserică se încadrează într-un proiect început cu ani în urmă ce își propune reîntoarcerea la medicina creștină, a declarat pentru Radio Renașterea, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta.

***

Noua biserică de la Spitalul de Oncologie este al treilea locaş de rugăciune construit în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. În 1998 a fost sfinţit paraclisul din incinta clădirii principale a Spitalului de Urgenţă, iar în 2011 a fost sfinţită o biserică ce poartă hramul „Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma și Damian” în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie.

Foto: Arhivă

 

Comentarii Facebook


Știri recente