Biserica Parohiei Vovidenia Tăbăcari a fost resfințită. Slujba a fost oficiată de IPS Ciprian în ziua de hram a lăcașului de cult

În ziua praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului, Parohia Vovidenia Tăbăcari din Focșani și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a resfințit biserica parohială care a trecut printr-un amplu proces de renovare.

În continuare, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba Parastasului pentru ctitorii și slujitorii lăcașului de cult, mutați la Domnul. Corul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul a oferit răspunsurile liturgice.

La evenimentul din data de 21 noiembrie 2017 au participat numeroși credincioși din municipiul Focșani, dar și reprezentanți ai autorităților locale, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

În cuvântul rostit după citirea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a vorbit despre însemnătatea sărbătorii Intrării în biserică a Maicii Domnului și despre cinstirea deosebită adusă Sfintei Fecioare Maria în Ortodoxie. Totodată, ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți să rămână statornici în dreapta credință.

La final, părintele Dumitru Oscar Frunză a adresat un cuvânt de mulțumire chiriarhului locului, enoriașilor și tuturor celor care au sprijinit lucrările de restaurare a lăcașului de rugăciune. De asemenea, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a oferit unor binefăcători Hrisovul de binecuvântare Sfântul Mucenic Sava de la Buzău. Sărbătoarea s-a încheiat cu sfințirea casei de prăznuire a comunității parohiale.


Biserica a fost construită în anul 1687, având la început statut de mănăstire. Pictura murală a fost realizată între anii 1927-1934, de pictorul de origine italiană Oreste Cantini. În ultimii ani, au fost executate importante lucrări de reabilitare a lăcașului de cult. Pictura interioară a fost conservată și restaurată de pictorul Marius Oprea.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente