Biserica Parohiei Țuțora din Protop. Iași II a prăznuit 100 de ani

Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Parohia Țuțora, Protopopiatul Iași 2, județul Iași, a serbat duminică, 8 septembrie 2013, 100 de ani de când a fost pusă piatra de temelie, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Sărbătoarea a coincis cu hramul sfântului lăcaș. Sâmbătă seara a fost oficiată Vecernia unită cu Litia, iar duminică, programul liturgic a continuat cu Utrenia, Sfânta Liturghie și Parastasul pentru cei adormiți. Piatra de temelie pentru biserica parohiei Țuțora a fost pusă în anul 1913, lucrările fiind coordonate de preotul Panait Arhiri. De-a lungul timpului, sfântul lăcaș a fost supus mai multor reparații, cele mai însemnate dintre acestea fiind realizate în timpul păstoririi părintelui Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iași 1.

„Toate aceste lucrări făcute din jertfa credincioșilor au fost încununate prin slujba de sfințire oficiată pe 4 septembrie 1994 de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei”, a spus pr. Vasile Ciornovalic, paroh la Țuțora de pe 1 decembrie 1997.

Comentarii Facebook


Știri recente