Biserica Parohiei Sfântul Mina din Constanţa va fi resfinţită

Duminică, 31 iulie 2016, începând cu ora 7.00, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Mina din Parcul Tăbăcărie, urmată de slujba de resfințire a lăcașului de cult, datorată finalizării procesului de reabilitare interioară a acestuia, început în perioada Postului Mare, se menţionează în comunicatul remis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

Lucrările de reabilitare au constat în ignifugarea, decopertarea, izolarea şi mochetarea lăcaşului de cult. De asemenea, au fost puse la punct sonorizarea, sistemele de termoficare precum şi instalațiile electrice și sanitare.

Credincioșii prezenți se vor putea închina la moaștele sfinților Epictet și Astion, Mina, mucenicilor din Sinai și Rait, ce vor fi așezate spre închinare în altarul de vară al bisericii.

***

În prezent, parohia derulează două proiecte adresate comunității: o Școală de vară și construirea așezământului Sfântul Cuvios Arsenie din Techirghiol, casa pruncilor abandonați.

Cursurile Școlii de vară se desfășoară zilnic, în perioada 1 iulie – 31 august, fiind înscriși un număr de 15-30 copii, cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani. Printre activităţile care se vor desfăşura în tabără se numără cursuri de desen, de psihologie pentru dezvoltarea personalității, balet și lucru manual.

Comentarii Facebook


Știri recente