Biserica Parohiei Sf. Martiri Brâncoveni din Giurgiu şi-a cinstit ocrotitorii

Biserica Parohiei Sfinţii Martiri Brâncoveni din municipiul Giurgiu şi-a sărbătorit marţi, 16 august 2016, ocrotitorii, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Manifestările religioase închinate Sfinţilor Martiri Brâncoveni au debutat în ajunul sărbătoririi cu săvârşirea slujbei Vecerniei unită cu Litia în noua biserică parohială, în prezenţa Întâistătătorului Eparhiei.

Evenimentele au continuat marţi  cu săvârşirea Sfintei Liturghii de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul slujbei, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Cheran Sorin Daniel, pe seama bisericii Centrului Cultural Pastoral Gavril Druganescu din Protopopiatul Bolintin.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit despre credinţa puternică şi dragostea faţă de Biserică şi faţă de poporul drept credincios pe care le-au avut Sfinţii Martiri Brâncoveni.

Hramul Parohiei Sfinţii Martiri Brâncoveni a adunat numeroşi credincioşi din Giurgiu şi din împrejurimi care au avut bucuria duhovnicească de a se închina la Icoana Sfântului Constantin Brâncoveanu care adăpostește părticele din Sfintele Sale Moaşte.

Totodată, au fost aduse spre închinare Icoana Maicii Domnului de la Letca Nouă, părticele din moaștele Sfântului Nectarie, aduse de la Mănăstirea Buna Vestire din Bolintin, părticică din mâna Sfintei Mucenițe Ecaterina, de la Centrul Cultural Pastoral Gavril Drugănescu și părticele din moaștele Sfântului Gheorghe, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu.

La final, Chiriarhul nostru a acordat Vrednicia Vlăsceană, cea mai înaltă distincție a eparhiei, domnului arhitect Sofian Niculescu și domnului Inginer Călinescu Gheorghe, mulțumindu-le pentru sprijinul pe care l-au oferit în construirea noii biserici a parohiei Sf. Martiri Brâncoveni.

De asemenea, Părintele Ştefan Lucian Ionuţ, Parohul bisericii, a mulţumit tuturor oficialităților județe și locale, dar și credincioșilor, pentru prezenţa la aceste evenimente importante din viaţa parohiei.

În continuare, a avut loc premierea copiilor care au participat la Concursul judeţean de pictură Sfinţii Martiri Brâncoveni, ediția a VI-a, organizat de parohie în colaborarea cu Episcopia Giurgiului şi Centrul Ion Vinea din Giurgiu.

Pentru acest moment al hramului au fost pregătite pachete cu alimente care au fost oferite numeroşilor credincioşi prezenţi.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul Seminarului Teologic Teoctist Patriarhul din Giurgiu, condus de părintele prof. Sebastian George Grigorescu.

***

Înfiinţată în anul 2008, cu binecuvântarea şi prin implicarea Episcopului Giurgiului, Parohia Sfinţii Martiri Brâncoveni a devenit un punct de reper spiritual foarte important pentru pelerinii din Eparhie. În prezent, aici sunt în plină desfăşurare ample lucrări la noua biserica a parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente