Biserica Parohiei Șaru Bucovinei a primit veșmântul resfințirii

Biserica din satul Șaru Bucovinei, comuna Șaru Dornei, județul Suceava, a fost resfințită duminică, 28 iulie 2013, de Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Lăcașul de închinăciune a fost reabilitat în ultimii ani atât la interior, cât și la exterior, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

În parohia Șaru Bucovinei din Bazinul Dornelor, a fost oficiată duminică, 28 iulie 2013, Sfânta Liturghie de către IPS Arhiepiscop Pimen, cu prilejul binecuvântării lucrărilor Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva”. Așa cum este tradiția pe aceste meleaguri, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost întâmpinat de călăreți îmbrăcați în costume naționale. După cum ne-a relatat pr. paroh Damaschin Buzilă, lucrările de reparație au început anul trecut și s-au încheiat în acest an. De asemenea, Alexandru Buzilă, un enoriaș din parohie, a donat un clopot pentru sfântul lăcaș.

„Părintele paroh Damaschin Buzilă are în păstorire două biserici, una se află în satul Moroșeni și cealaltă în Șaru Bucovinei, de unde și numele parohiei. Împreună cu credincioșii, părintele a executat, în ultimii doi ani, reparații de restaurare exterioară, lucrându-se la fațada, acoperișul și la toată stoleria bisericii”, a amintit pr. Aurel Goraș, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, IPS Pimen, pornind de la vindecarea celor doi îndrăciți, a amintit cât de mult poate păcatul să urâțească chipul unui om. Ierarhul locului a subliniat că păcatul poate fi vindecat prin Sfânta Spovedanie, Sfânta Împărtășanie și prin rugăciune.

„Păcatul întunecă mintea și sufletul omului. Păcatul înseamnă întuneric și nu lumină. Diavolul face rău cu îngăduința lui Dumnezeu pentru a ne înțelepți. În Evanghelia de astăzi (n.r. duminică, 28 iulie) ni se relatează vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei. Cei care au văzut această minune nu au înțeles că pentru binele semenului trebuie să contribuim cu o jertfă. O pagubă materială este pusă la loc în timp, însă moartea sufletului este de neînlocuit. Oamenii din Evanghelie au ținut mai mult la bunurile pământești decât la semenii lor. Goana după bunurile pământești, agonisite prin hoție, este un păcat mare. Omul stăpânit de această patimă nu ține seama de nimeni”, a afirmat Înalt Preasfințitul Pimen.

Ierarhul locului a apreciat lucrarea frumoasă realizată la biserica parohială „prin râvna părintelui paroh Damaschin”.

Comentarii Facebook


Știri recente