Biserica Parohiei Pojejena a fost resfințită. Slujba a fost oficiată de PS Lucian

Episcopul Caransebeșului a binecuvântat duminică, 8 octombrie 2017, lucrările efectuate la exteriorul Bisericii Sfânta Treime a Parohiei Pojejena, Protopopiatul Moldova Nouă. După binecuvântarea lucrărilor, Preasfințitul Părinte Lucian a rostit un cuvânt în care a apreciat efortul și unitatea comunității parohiale.

Ne-am bucurat foarte mult în această duminică de octombrie să vedem și aici la Pojejena un preot dinamic, harnic, dar și credincioși care iubesc podoaba casei lui Dumnezeu și își iubesc păstorul rânduit, a spus ierarhul.

În cadrul evenimentului, părintelui paroh Ilie Oltean a fost hirotesit iconom. Distincția a fost acordată ca urmare a implicării părintelui în activitatea pastoral misionară. Cei care au sprijinit la finalizarea lucrărilor au primit Diploma de excelență Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

După momentul binecuvântării, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului. La final, părintele episcop a sfințit și casa parohială.


Parohia românească din localitatea Pojejena a fost înfiinţată în anul 1892 în urma despărţirii ierarhice de Biserica Ortodoxă Sârbă. Biserica parohială a fost construită între anii 1902 şi 1907 din piatră şi cărămidă şi a fost pictată pentru prima dată în 1907.

Între 1993 şi 1994, pictura în frescă a fost realizată de Cecilia şi Radu Husarciuc din Bucureşti. Biserica mai adăposteşte şi icoanele Maicii Domnului, Buna Vestire şi Sfântul Grigorie Dialogul, lucrări mai vechi de anul 1907, numele pictorului fiind necunoscut.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente