Biserica Parohiei Ocna de Fier la 200 de ani

La 200 de ani de la ridicarea bisericii parohiale, credincioşii Parohiei Ocna de Fier din Protopopiatul Reșița au avut bucuria să-l aibe în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Astfel, la sărbătoarea Sfântului Nicolae Preasfinția Sa a binecuvântat lucrările executate la exteriorul bisericii parohiale după care înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului, după cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea și Darius Herea.

La sfânta slujbă au participat autorități locale precum și un număr însemnat de credincioși, care la momentul potrivit s-au împărtășit cu Sfintele Taine. În cadrul Sfintei Liturghii chiriarhul a hirotonit întru preot pe diaconul Cosmin Marchiș pe seama Parohiei Ticvaniu Mic din Protopopiatul Reșita. De asemenea, Preasfințitul Părinte Lucian a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Vasilică Mutașcu. Părintele paroh Alin Chicoş a fost hirotesit iconom, iar ctitorii şi binefăcătorii bisericii au primit din partea chiriarhului acte de cinstire. La final, un grup de elevi îmbrăcaţi în costume naţionale de la şcoala din localitate au susţinut un recital de colinde şi cântece închinate Sfântului Nicolae. Toţi copiii prezenţi au primit din partea ierarhului daruri. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.

„Îi mulțumim Domnului pentru această bucurie sfântă de a ne reuni la sărbătoarea Sfântului Nicolae și pentru faptul că ne-a ajutat să ne împlinim misiunea și în această parohie. Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toți credincioșii și binefăcătorii acestei biserici și să ne ajute să ne închinăm slăvitului Praznic al Nașterii Fiului Său. Ne apropiem de sărbătoarea Crăciunului și Îl rugăm pe Mântuitorul să ne primească și pe noi ca și pe păstori și pe magi să ne închinăm cu inimile curate, cu inimile înfrânte și smerite și să aducem rugăciuni pentru noi și pentru tot poporul dreptmăritor”, a subliniat Preasfințitul Părinte Părinte Lucian.

Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Parohia Ocna de Fier a fost ridicată în anul 1815.

Comentarii Facebook


Știri recente