Biserica parohiei Oarja a fost resfințită. Lucrările de renovare au durat 8 ani

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat, în data de 8 octombrie 2017, slujba de resfințire a Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din parohia Oarja, Protopopiatul Topoloveni. Lucrările de renovare la lăcașul de cult au durat 8 ani.

După slujba de binecuvântare, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a rostit un cuvânt în care a apreciat eforturile comunității parohiale. De asemenea, ierarhul a amintit și de exemplul de stăruință al înaintașilor care au contribuit la construirea bisericii, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În continuare, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie. La slujbă au fost prezenți reprezentanți din administrația centrală și locală, precum și fii satului veniți din localitate, dar și din diferite zone ale țării.

Pentru eforturile depuse, preoții Ilie Gabriel și Cârstea Adrian au fost hirotesiți iconom stavrofor. Totodată, IPS Calinic a oferit unui grup de preoți argeșeni distincția eparhială Crucea Basarabă. În cadrul momentului festiv, au mai fost oferite diplome de vrednicie celor care au contribuit la toate lucrările de restaurare executate la biserica din Oarja.

La final, părintele paroh Ilie Gabriel a prezentat pe scurt lucrările executate în parohia Oarja din anul 2009 până în prezent.

Lăcașul de cult al parohiei Oarja este declarat monument istoric, acesta fiind construit în anul 1875 prin contribuția a 60 de familii.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente