Biserica parohiei Maciova a fost resfințită

În Duminica a VI-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a poposit în mijlocul credincioșilor din Parohia Maciova, Protopopiatul Caransebeș.

Cu acest prilej, Ierarhul a resfințit biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” după care înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie, după cum ne-a precizat Darius Herea.

În cadrul Sfintei Liturghii părintele paroh Remus Negru a fost hirotesit sachelar iar ctitorii și binefăcătorii au primit din partea Chiriarhului acte de cinstire. La slujbă au participat autorități locale precum și un număr mare de credincioși din localitate dar și din împrejurimi.

„În prima duminică din Postul Adormirii Maicii Domnului am poposit duhovnicește cu ajutorul lui Dumnezeu în această parohie pentru a oficia Sfânta Liturghie dar și pentru a resfinți biserica și mai ales pentru a resfinți sfânta masă. Această biserică din Maciova închinată praznicului Adormirii Maicii Domnului a fost târnosită în anul 1958 de mitropolitul Banatului din vremea aceea, Vasile Lăzărescu. Părintele Remus Ionel Negru care de cinci ani activează în această parohie împreună cu bunii credincioși de aici au renovat exteriorul acestei biserici dar și interiorul, în mod special sfântul altar. În prima duminică a postului suntem aici și ne bucurăm împreună de realizările pe care preotul și credincioșii le-au înfăptuit în această frumoasă parohie, o parohie formată din 72 de familii, o parohie mică dar foarte harnică și dinamică. Îi mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a ajutat în această duminică călduroasă de vară să venim aici la Maciova și împreună să slujim Sfânta Liturghie și să ne bucurăm duhovnicește răsplătindu-i pe toți ctitorii și binefăcătorii acestei biserici cu acte de cinstire dar și cu o rugăciune și un cuvânt de binecuvântare”, a precizat Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost ridicată în anul 1819 în stil baroc și a fost târnosită în anul 1958 de către ÎPS Vasile Lăzărescul, mitropolitul Banatului.

Comentarii Facebook


Știri recente