Biserica parohiei din Cârța a fost resfințită. Credincioșii au primit binecuvântarea Mitropolitului Ardealului

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oficiat în data de 28 mai 2017 slujba de resfințire a bisericii parohiei din Cârța, jud. Sibiu. Evenimentul a avut loc la 175 ani de la construirea lăcașului de cult.

După slujba de sfințire, Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie. Din sobor au făcut parte: Vasile Gafton, Protopopul de Avrig, parohul Teodor Cezar Bulgariu, precum și alți slujitori ai sfintelor altare. În cadrul Sfintei Liturghii teologul Daniel Gheorghe Gâță a fost hirotonit diacon.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat semnificația duhovnicească a Duminicii a șaptea după Paști, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Duminica aceasta a fost rânduită ca să ne amintească tot ceea ce a însemnat lucrarea săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos pentru noi și mai ales mărturia pe care El Însuși o aduce despre Sine. Mântuitorul le-a descris ucenicilor taina dumnezeirii, le-a explicat o taină pe care n-au putut să o înțeleagă și nici noi astăzi, cu mintea noastră nu o putem înțelege, ci o primim prin credință, a subliniat ierarhul.

În cadrul slujbei, preotul paroh a fost hirotesit iconom. De asemenea, binefăcătorii lăcașului de cult au primt acte de cinstire.

Comentarii Facebook


Știri recente