Biserica Parohiei Borlova din jud. Caraș-Severin fost resfințită

După ample lucrări de renovare și înfrumusețare, Biserica Înălțarea Domnului şi Adormirea Maicii Domnului din Parohia Borlova, județul Caraș-Severin, a fost resfințită astăzi, 06 iunie 2016, de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Numeroși credincioși îmbrăcați de sărbătoare, foarte mulți copii și tineri purtând haine populare specifice Văii Sebeșului au venit la sfânta biserică pentru a participa la slujba de sfințire și la Sfânta Liturghie.

Părintele paroh Virgil Constantin Voinea a primit cu această ocazie rangul de  iconom-stavrofor, iar celor care s-au implicat în procesul de renovare a sfântului locaș, ierarhul le-a oferit diplome de vrednicie, după cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea și Darius Herea.

„În ultima vreme la această biserică părintele paroh și toți credincioșii din această comunitate au lucrat foarte mult și biserica arată ca o mireasă gătită pentru a-L primi în fiecare duminică și sărbătoare pe mirele Hristos, pe Mântuitorul care se jertfește pe Sfânta Masă pentru noi și pentru a noastră mântuire și ni se oferă sub chipul pâinii și al vinului, Trupul și Sângele Său. Această biserică a fost târnosită în 14 octombrie 1948 de către episcopul-martir al Caransebeșului, Veniamin Nistor și după 68 de ani Sfânta Masă este resfințită, este pecetluită și interiorul și mai ales exteriorul este refăcut, restaurat”, a spus Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului. La final, copiii şi tinerii au sărbătorit în avans ruga localităţii şi au oferit în faţa bisericii un moment folcloric.

Comentarii Facebook


Știri recente