Biserica Parohiei Berzovia din Protopopiatul Reșița a fost resfințită

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a resfințit duminică, 04 septembrie 2016, biserica și altarul de vară din Parohia Berzovia din Protopopiatul Reșița. În cadrul slujbei, părintele paroh Zaharie Petrică Ghimboașă, iconom stavrofor, după cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea și Darius Herea.

În cuvântul rostit, ierarhul a spus:

Ne-am bucurat să constatăm că aici la Berzovia avem un preot vrednic căruia astăzi i-am dat distincția cea mai mare care se poate oferi unui preot de mir. De nouă ani părintele Zaharia se ostenește împreună cu credincioșii acestei parohii și roadele se văd atât pe plan material, administrativ-gospodăresc, cât și pe tărâm spiritual, pastoral și misionar. De asemenea, subliniem că aici la Berzovia este o lucrare frumoasă cu tinerii și ne bucurăm că și în eparhia noastră avem tineri apropiați de biserică și mai ales preoți care știu să-i apropie pe tineri și să-i mențină în sfânta biserică, dar și să-i motiveze ca pe mai departe să rămână și să devină credincioși buni ai bisericii noastre dreptmăritoare, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

De asemenea, tuturor celor care s-au implicat în înfrumusețarea și amenajarea bisericii parohiale cu hramul Înălțarea Domnului și la celelalte lucrări efectuate, chiriarhul le-a oferit acte de cinstire. La sfintele slujbe au fost prezente autorități județene și locale, precum și foarte mulți credincioși, dintre care copii și tineri îmbrăcați în haine populare specifice zonei. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul Psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente