Biserica Parohiei Arefu a fost resfințită de doi ierarhi. La slujbă au fost prezenți sute de credincioși

Sute de credincioși au participat duminică, 29 octombrie 2017, la resfinţirea Bisericii Sfânta Cuvioasă Parascheva a parohiei Arefu, Protopopiatul Curtea de Argeș. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria.

După slujba de binecuvântare, cei doi ierarhi au oficiat Sfânta Liturghie. Pentru ctitorii și binefăcătorii lăcașului de rugăciune a fost săvârșită slujba parastasului, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură, IPS Calinic a apreciat eforturile pentru restaurarea bisericii, dar și dragostea și stăruința înaintașilor care au contribuit în urmă cu 157 de ani la ridicarea unui lăcaș de cult.

La rândul său, PS Siluan a amintit despre importanța evenimentelor desfășurate la București în perioada 24-29 octombrie, cu ocazia sărbătoririi hramului Catedralei Patriarhale.

Pentru eforturile depuse împreună cu enoriașii din localitate, preoții Rădulescu Nicolae și Rădulescu Alin Ionuț, împreună cu Rădulescu Niculae, fost paroh, au primit distincțiile de iconomi stavrofori.

În cadrul evenimentului, ierarhul argeșean le-a oferit celor trei preoți distincția eparhială Crucea Basarabă. Totodată, credincioșii care au contribuit la realizarea acestui proiect de restaurare, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului le-a oferit diplome de vrednicie.


Biserica Parohiei Arefu are o vechime de 157 de ani, aceasta fiind construită în anul 1860 prin contribuția enoriașilor din acele timpuri. Lăcașul de cult are două hramuri: Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Ierarh Nicolae.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente