Biserica parohială din localitatea Modelu, Protopopiatul Călărași, a fost resfințită

Preasfinţitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a oficiat duminică, 30 octombrie 2016, slujba de sfințire a lucrărilor ce au fost realizate în ultimii ani la biserica parohiei Modelu, Protopopiatul Călărași, notează site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

După oficierea slujbei de resfințire, Preasfinției Sa a oficiat Sfânta Liturghie. Din sobor au făcut parte: părintele Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, părinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor -Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părinți protopopi, Ramon Eugen Ilie, Protopop de Călărași, Marian Necula, Protopop de Oltenița, Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, precum și alți preoţi şi diaconi.

În cuvântul rostit, Preasfinţia Sa a explicat pericopa Bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, îndemnând credincioșii să fie generoși cu cei în nevoie și în necazuri, așa cum și Dumnezeu este generos cu fiecare dintre noi, prin darurile Sale.

Cu ocazia sfințirii, ierarhul a acordat prin hirotesie rangul de iconom stavrofor și Crucea Sloboziei părintelui Costel Lazăr, parohul bisericii. De asemenea, preotul coslujitor Roberto Mădălin Dumitrașcu a primit rangul de iconom, pentru implicarea pastoral-misionară la parohia Modelu.

În continuare, a fost oficiată slujba Parastasului pentru ctitorii, slujitori și binefăcători locașului de cult. În acdrul slujbei de pomenire s-a rostit și o ectenie pentru vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Iustinian, care a trecut la cele veșnice în  dimineața zilei de 30 octombrie 2016.

La final, Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente