Biserica Ortodoxă Rusă a deschis o școală pentru părinții care vor să adopte copii cu dizabilități

Biserica Ortodoxă Rusă a deschis în Sankt Petersburg o școală pentru părinții care vor să adopte copii cu dizabilități. Psihologi, asistenți sociali, juriști, medici și preoți, mulți dintre ei părinți adoptivi, susțin cursuri și sesiuni de consiliere cu cei interesați.

Părinții înscriși participă la cursuri timp de două luni, studiind nevoile copilului, împărțirea rolurilor în familie, stadiile de adaptare, aspecte medicale privind îngrijirea copilului, precum și legislația de bază sau modurile de interacțiune cu autoritățile care reglementează adopția, custodia ori tutela copilului.

La sfârșitul cursurilor, părinții pot adopta un copil. Școala este acreditată oficial și programa este aprobată de Comitetul de Politici Sociale al Municipalității Sankt Petersburg, notează Orthochristian, citat de Știri pentru viață.

Numărul orfanilor a scăzut în Rusia, dar oamenii continuă să refuze să adopte copii cu dizabilități.

Aceștia rămân în centrele de plasament, spune părintele Teodosie Ambartsumov, care a adoptat el însuși nouă astfel de copii:

„Am creat această școală cu scopul de a ajuta orfanii, mai ales pe cei cu dizabilități, precum și pe oamenii care ar vrea să-i adopte, dar nu știu ce presupune aceasta”, a declarat clericul.

Pe lângă programul educațional obligatoriu pentru părinții care vor să adopte, școala oferă cursuri despre educarea copiilor cu dizabilități, iar specialiștii continuă să ofere sprijin familiilor și după ce acestea finalizează programul. Familiile sunt sprijinite și material prin intermediul Misiunii Ortodoxe „Sf. Serafim de Virița”.

Nou școală din Sankt Petersburg este a doua de acest tip inaugurată de Biserica Ortodoxă Rusă. Prima a fost deschisă în 2011 la Mănăstirea Sfintele Marta și Maria din Moscova, a avut deja 448 de cursanți și a condus la plasarea în familii a 122 de copii.

Foto credit: Orthochristian

Comentarii Facebook


Știri recente