Biserica Ortodoxă Rusă a deschis al 67-lea centru pentru femei în criză de sarcină

Biserica Tuturor Sfinților din Kaliningrad a inaugurat de curând un centru pentru femeile gravide și mamele aflate în situații de criză.

În ultimii opt ani, alte 66 de adăposturi de acest fel au fost deschise în Biserica Ortodoxă Rusă, informează Orthochristian.

Centrul social din Kaliningrad are capacitatea de opt locuri și adăpostește deja o familie cu patru copii.

Femeile și familiile pot rămâne la centru împreună cu copiii pentru o perioadă cuprinsă între una și trei luni, timp în care juristul și asistentul social le ajută să-și găsească o casă, să-și rezolve problemele legate de acte sau să-și găsească de lucru. Totodată, femeile care doresc, pot primi asistență din partea preoților bisericii.

Practic, Centrul de ajutor umanitar „Mama și copilul” funcționează de mai bine de un an, însă datorită necesităților apărute a fost realizat și un adăpost pentru cazarea temporară a beneficiarilor.

„Avem, de exemplu, sub supraveghere permanentă o femeie care venea adesea și primea ajutoare pentru ea și copii. La un moment dat, pur și simplu această femeie nu a mai avut unde locui cu cei patru copii”, spune Protoiereul Gheorghi Matveev, Directorul Departmentului Social al Eparhiei Cerniahov.

Departamentul Sinodal pentru Filantropie din regiunea Kaliningrad a finanțat adăpostul centrului cu scopul de a determina cât mai multe femei să aleagă viața în locul avortului. Au fost organizate 2 concursuri de proiecte, în 2016 și 2018, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Kirill, Patriarhul Moscovei.

„Nu existau astfel de centre în estul provinciei Kaliningrad. Acesta s-a dovedit un proiect foarte important, după cum se vede. Această femeie locuiește la noi, în timp ce specialiștii noștri o ajută să-și rezolve problemele cu casa”, a adăugat Pr. Gheorghi Matveev.

Alți 170 de beneficiari, în principal femei aflate în criză de sarcină sau în alte situații de criză, vizitează regulat centrul și apelează la serviciile de consiliere psihologică și juridică și la cele de asistență socială. Ele primesc și ajutoare materiale: hrană pentru copii, haine și produse de igienă.

Foto credit: diaconia.ru

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente