Biserică ortodoxă românească în orașul Laval din Canada

În orașul Laval din Canada va fi construită o Biserică ortodoxă românească, informează Radio TRINITAS. Parohia „Nașterea Maicii Domnului” constituită aici încearcă să răspundă astfel solicitărilor de asistență religioasă ale celor peste șapte mii de români stabiliți în zonă.

Pentru copii, parohia desfășoară cursuri în cadrul școlii duminicale „Sfânta Maria”. Părintele paroh Ioan Iancu a declarat că în timpul ședințelor copiii își îmbogățesc cunoștințele despre viața spirituală și credința ortodoxă, învață poezii, desenează, se joacă și desfășoară activități recreative. Ei leagă prietenii noi, devin mai sociabili, învață cultura și tradițiile românești, limba română, și pentru toate reușitele lor sunt premiați.

Părintele Iancu își mai propune să înființeze o sală de cultură cu bibliotecă, să achiziționeze sau să închirieze locuri pentru activități sportive și întâlniri sociale, un mic muzeu și săli adecvate pentru predarea cursurilor de religie copiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…