Biserica Ortodoxă Română aniversează un an de la întronizarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel

Marți, 30 septembrie, Biserica Ortodoxă Română aniversează un an de la întronizarea ca Patriarh a Preafericitului Părinte Daniel. În seara zilei de 12 septembrie 2007, Sfântul Sinod valida alegerea celui de-al șaselea Întâistătător al Bisericii noastre, în persoana Înaltpreasfințitului Daniel, Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. Ceremonia de Întronizare a Preafericitului Părinte Daniel în demnitatea de Patriarh a avut loc pe data de 30 septembrie 2007, la Catedrala Patriarhală din Capitală.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a născut la Dobrești, județul Timiș. A intrat în monahism în anul 1987, la Mănăstirea Sihăstria, sub îndrumarea marelui duhovnic, părintele Cleopa Ilie. A studiat la Strasbourg, apoi a fost lector la Institutul Ecumenic din Bossey (Elveția) și profesor asociat la Geneva și Fribourg în Elveția. În martie 1990 a fost ales Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, iar în iunie, același an, Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Cât timp a fost Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, Preafericitul Părinte Patriarh a înființat peste 300 de parohii, 40 de mănăstiri și schituri, 5 protopopiate, a inițiat și susținut construirea a peste 250 de biserici noi. De asemenea, în anul 2007, la București, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a pus bazele primului Centru de Presă al Bisericii Ortodoxe Române, Basilica.

Palatul Patriarhiei va găzdui, marți 30 septembrie 2008, o serie de evenimente speciale dedicate aniversarii unui an de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel în scaunul de Patriarh al României.

La momentele aniversare vor paticipa membri ai Sfântului Sinod, membrii Permanenței Consiliului Național Bisericesc și ai Permanenței Arhiepiscopiei Bucureștilor, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, personalități ale vieții publice românești.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente