Biserică ortodoxă lângă Turnul Eiffel

O catedrală ortodoxă aparținând Bisericii Ortodoxe Ruse va fi construită lângă Turnul Eiffel. Complexul va cuprinde un centru cultural și o grădină publică. Patriarhia Moscovei a dezvăluit planurile de a clădi o catedrală ortodoxă cu cinci cupole, stil specific rusesc, lângă Turnul Eiffel. Clădirea va cuprinde un centru cultural ortodox și o grădină publică. Proiectul are susținerea președintelui francez Nicolas Sarkozy și a președintelui rus Dmitri Medvedev, scrie portalul doxologia.ro, citat de „Ziarul Lumina”.

Autoritățile capitalei franceze spun însă că vor face toate demersurile pentru ca ‘această catedrală să se încadreze perfect în împrejurimi’.

Proiectul câștigător pentru această catedrală a fost făcut public și aparține unei firme franco-rusești. Când Moscova a cumpărat acest teren, care a fost în trecut Centrul pentru Meteorologie Franceză, mai multe țări care voiau să îl cumpere și-au arătat nemulțumirea. Oficialii ruși din Paris au afirmat că lucrările propriu-zise vor începe în 2012. Dorim să găsim o combinație între tradiția ortodoxă și arhitectura contemporană care să fie o reușită în inima Parisului’, a spus un purtător de cuvânt al Bisericii Ruse.

Comentarii Facebook


Știri recente