Biserica Ortodoxă Finlandeză îşi exprimă dezacordul faţă de legalizarea eutanasiei în Finlanda

Sinodul Bisericii Ortodoxe a Finlandei (Patriarhia Ecumenică) îşi exprimă dezacordul faţă de iniţiativa civilă de a legaliza eutanasia în Finlanda. Opinia a fost exprimată la solicitarea Comitetului parlamentar pentru probleme sociale și de sănătate, anunţă site-ul oficial al Bisericii Finlandei citat de OrthoChristian.

În baza tradiţiei ortodoxe, Biserica Finlandei a condamnat practica eutanasiei.

Inițiativa civilă solicită un cadru legislativ pentru a oferi alternative la moarte celor ale căror suferinţe  insuportabile nu pot fi atenuate nici măcar de o bună îngrijire paliativă.


Citeşte şi: Comisia Naţională de Bioetică a Patriarhiei Române despre eutanasie.


„În teologia ortodoxă, moartea este văzută ca o taină care nu poate fi pe deplin înțeleasă și explicată în mod exhaustiv”, a precizat Sinodul Bisericii Finlandei.

Biserica Finlandei se opune vehement încercării de a legaliza eutanasia menţionând că această practică este echivalentă cu o „crimă premeditată, în cazul în care este comisă fără consimțământul pacientului și cu sinucidere, dacă este comisă la cererea sa”.

„Omul care ia decizia de a-și sfârși zilele se rupe de Biserică și își aduce acțiunile direct înaintea judecății lui Dumnezeu: Căci ce am eu ca să judec şi pe cei din afară? Însă pe cei dinăuntru, oare, nu-i judecaţi voi? Iar pe cei din afară îi va judeca Dumnezeu. Scoateţi afară dintre voi pe cel rău. (1 Corinteni 5: 12-13);În mâna Lui El ţine viaţa a tot ce trăieşte şi suflarea întregii omeniri. (Iov 12:10)”, se menționează în comunicat.

Foto credit: spzh.news

Comentarii Facebook


Știri recente