Biserica Ortodoxă a Bulgariei va adăuga Georgia pe lista destinaţiilor de pelerinaj

Parlamentul georgian anunţă că Biserica Ortodoxă a Bulgariei va introduce Georgia pe lista destinaţiilor de pelerinaj, crescând astfel interesul pentru locurile sfinte din această ţară.

Informaţia a fost făcută publică în urma întâlnirii dintre Preşedintele Parlamentului Georgiei, Irakli Kobakhidze, şi Patriarhul Neofit al Bulgariei.

Cei doi s-au întâlnit la Sofia, capitala Bulgariei, în 18 iunie 2019, informează Biserica Ortodoxă a Bulgariei.

Oficialul georgian a făcut referire la legăturile istorice dintre cele două popoare, iar Patriarhul Neofit a rememorat întâlnirea cu Patriarhul Georgiei evidenţiind eforturile pe care acesta le depune pentru poporul gruzin.

În cadrul întâlnirii a fost adusă în discuţie posibilitatea implementării unei linii directe de zbor între Bulgaria şi Georgia.

Pelerinaje Basilica Travel în Georgia

Un subiect similar a fost discutat şi în cadrul întâlnirii dintre Patriarhul Daniel şi Ambasadorul Georgiei în România, ES. Nikoloz Nikolozishvili, în anul 2017.

Ambasadorul Georgiei și-a exprimat atunci bucuria de a fi contribuit la înființarea unei curse aviatice directe București-Tbilisi, care, începând cu luna februarie 2018, facilitează credincioșilor români și georgieni pelerinajele la locurile sfinte ale ambelor țări.

De asemenea, Agenţia de Pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române organizează pelerinaje în Georgia. Atât cel de la sfârşitul lunii iunie, cât şi cel din septembrie cuprind cele mai importante obiective religioase din Georgia.

Programul complet al pelerinajului aici.

Puteţi descoperi mai multe imagini din cadrul pelerinajelor efectuate pe conturile oficiale de Facebook şi Instagram ale Agenţiei Basilica Travel.

Foto credit: Biserica Ortodoxă a Bulgariei

Comentarii Facebook


Știri recente