Biserica ne îndeamnă, în toată perioada Postului Mare, să ne curățim cât mai mult posibil mintea și inima de gânduri rele și să ne ferim de fapta cea rea, spune IPS Ciprian

În prima zi a Postului Sfintelor Paști credincioșii buzoieni s-au rugat împreună cu ierarhul lor la Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului din municipiu. ‘Biserica ne îndeamnă să ne curățim cât mai mult posibil mintea și inima de gânduri rele și să ne ferim de fapta cea rea’, a spus Arhiepiscopul Ciprian în cuvântul rostit.

Ierarhul a săvârșit Pavecernița Mare, în cadrul căreia a citit prima parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

Adresându-se celor prezenţi, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei le-a vorbit despre semnificația postului și profunzimea ideilor cuprinse în Canonul cel Mare.

‘Fiecare strofă a acestui canon este precedată de stihul «Miluiește-mă, Dumnezeule, miluiește-mă!», care arată conștientizarea stării de păcat și dorința de îndreptare. Nimeni nu este fără de păcat. Suntem oameni supuși greșelii, neputincioși, ne poticnim de multe ori. Părinții Bisericii ne încurajează să ne ridicăm de fiecare dată, iar ridicarea presupune conștientizarea faptei, exprimarea căinței sau a părerii de rău și, apoi, exercitarea pocăinței. Lacrimile de pocăință sunt cele care ne spală sufletul întinat de păcate’, a subliniat ierarhul.

La slujbă au participat și elevii Seminarului Teologic Ortodox Chesarie Episcopul care au oferit răspunsurile liturgice.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente