Biserica ne este mamă: Ce scrisori a primit Mitropolitul Serafim al Germaniei de la bursierii sprijiniți în România

„Cu profundă recunoștință, doresc să mulțumesc Înaltpreasfinției Voastre pentru ocrotirea și purtarea de grijă părintească față de tatăl văduv și frații orfani de mamă”, îi scria Radu Constantin, un doctorand în Teologie, Mitropolitului Serafim al Germaniei la finele anului 2021.

„Aceasta ne demonstrează că Biserica Ortodoxă ne este mamă, iar Înaltpreasfinția Voastră sunteți protector și părinte al orfanilor, fapt arătat și prin ajutorarea concretă în faptă și în rugăciune.”

Tânărul și întreaga sa familie au fost sprijiniți prin programul eparhial „Burse pentru copiii săraci din Moldova” al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Pe site-ul eparhial au fost publicate recent scrisorile trimise de-a lungul timpului de beneficiarii și coordonatorii din țară ai proiectului.

„Prin ocrotirea și susținerea Înaltpreasfinției Voastre vedem și dragostea mamei răposate, care ne poartă de grijă în continuare, căruia i-ați citit prin telefon rugăciunile arhierești de dezlegare, urmând ca după aceasta să-și dea obștescul sfârșit, fiind ca un semnal că avem părinte în persoana Înaltpreasfinției Voastre”, i-a mai scris mitropolitului tânărul teolog Radu Constantin.

„Ajutoarele financiare consistente pe care ni le-ați oferit după trecerea la viața veșnică a mamei noastre jertfelnice, Luminița, au dat roade concrete în motivarea fraților și a surioarelor să se concentreze pe studiu, având rezultate foarte bune la învățătură”, mai menționează el.

„Fratele Vasile-Mădălin, a finalizat Masterul de Inginerie Chimică la Facultatea din Iași, subsemnatul este atât la doctorat, cât și student în anul al III-lea la specializarea de Limbi Clasice, fratele Radu Florin – masterand la Facultatea de Agricultură, sora Iuliana-Ionela – elevă la Școala Postliceală de asistenți medicali, fratele Gabriel – student în anul I la Facultatea de Teologie Ortodoxă «Justinian Patriarhul» din București, sora Ana-Maria – elevă în clasa a XI-a la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Pasărea, sora Elena, elevă în clasa a IX-a la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Pasărea  și  sora Paraschiva, elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială «Mihai David» din Negrești, Vaslui”, adaugă tânărul.

La rândul ei, Mihalachi Andreea Ioana, elevă în clasa a V-a la Școala „Mihai David” din Negrești, județul Vaslui, îi scria ierarhului român al Germaniei în 2016: „Aș vrea să vă mulțumesc, în numele tuturor elevilor, pentru sprijinul acordat pe o perioadă îndelungată. La început am fost uimită de faptul că cineva s-ar fi interesat de situația elevilor ce au niște condiții mai puțin favorabile”.

Într-o scrisoare recentă, profesoara Doinița Mihai îi împărtășea Înaltpreasfințitului Părinte Serafim ultimele noutăți, care ilustrează dificultățile întâmpinate de copiii din mediul rural.

„Am avut și câteva supărări, deoarece au decedat cam patru părinți, destul de tineri, rămânând astfel copii orfani, pe care încercăm să îi ajutăm cât mai mult posibil. Binecuvântarea este că s-au întâmplat aceste lucruri în parohii la care preoții se implică nemărginit pentru binele copiilor și  enoriașilor”, scria profesoara anul trecut.

„Încercăm să facem activități cu copiii și să ținem legătura cu cât mai mulți! Preocuparea mea principală este de a convinge cât mai mulți copii, dar și părinți, să frecventeze biserica mereu, nu numai din când în când. Spre surprinderea mea, copiii sunt mai receptivi decât unii părinți!”


Programul „Burse pentru copiii săraci din Moldova“, implementat de Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, constă în oferirea unui ajutor financiar lunar pentru 400 de beneficiari, acordat din donațiile credincioșilor români din Germania.

300 dintre bursieri locuiesc în Negrești, județul Vaslui, și în satele din apropiere.

Sursa foto: Mitropolia Germaniei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente