Biserica Mănăstirii Văratec a fost resfințită după opt ani de lucrări de restaurare

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat duminică, împreună cu alți șase ierarhi, slujba de resfințire a bisericii Mănăstirii Văratec.

Timp de opt ani s-au derulat lucrări de consolidare și restaurare ceea ce a făcut necesară resfințirea lăcașului de cult.

La slujbă a slujit Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei, Arhiepiscopul Ioachim al Romanului și Bacăului, Episcopul Ignatie al Hușilor, Episcopul Antonie de Bălți, Episcopul Andrei al Covasnei și Harghitei, Episcopul Ioan Casian al Canadei, și Episcopul vicar Damaschin Dorneanul al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Stavrofora Iosefina Giosanu, stareţa Mănăstirii Văratec, a primit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române, pentru eforturile depuse în consolidarea și reabilitarea biserici, dar și pentru activitatea rodnică din ultimii ani.

Totodată, obștea așezământului monahal a primit Diploma omagială cu medalia Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.

Mai multe persoane care au ajutat la lucrările de consolidare a lăcașului de cult au primit distincții din partea Mitropolitului Moldovei și Bucovinei.

Mănăstirea Văratec a trecut, în ultimii, opt ani prin ample lucrări de consolidare și restaurare.

La interior au fost consolidate zidurile bisericii, s-a înlocuit instalația termică și cea electrică, a fost restaurat iconostasul și 250 de metri pătrați de pictură. De asemenea, au fost realizați peste 1700 de metri pătrați de pictură în tehnica fresco și alte lucrări.

La exterior s-au efectuat lucrări la fațada bisericii, a fost realizat un mozaic cu Adormirea Maicii Domnului și s-au înlocuit Crucile de pe turlele  bisericii, se arată pe Doxologia.ro.

Foto credit: Doxologia.ro / Flavius Popa

Comentarii Facebook


Știri recente