Biserica mănăstirii unde au depus voturile monahale doi făuritori ai Marii Uniri și-a sărbătorit hramul

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a liturghisit miercuri la hramul bisericii istorice a mănăstirii Hodoș Bodrog, locaș de cult unde au depus voturile monahale doi dintre făuritorii Marii Uniri: Episcopul Miron Cristea al Caransebeșului și Ioan Ignatie Papp al Aradului.

De asemenea, în anul 1918, înainte de a pleca la Alba Iulia, delegația arădeană s-a oprit în biserica veche a mănăstirii Hodoș Bodrog și s-a rugat pentru unitatea românilor.

Biserica istorică a celei mai vechi mănăstiri din țara noastră cu viața monahală neîntreruptă datează din anul 1370 și are ca hram sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică.

La slujba din 21 noiembrie, alături de ierarh au slujit: protos. Grigorie Timiș, starețul mănăstirii, arhim. Nestor Iovan, protos. Iustin Popovici, consilier cultural al Eparhiei, protos. Clement Iordache, protos. Macarie Deleu, arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, și arhid. Gherasim Tompa.

Omilia a fost rostită de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei care a făcut referire la textul scripturistic al sărbătorii.

Răspunsurile liturgice au fost date de obștea mănăstirii.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente