Biserica Mănăstirii Moldovița va fi resfințită după aproape 500 de ani

În localitatea Moldovița din județul Suceava va avea loc duminică, 25 august 2013, un moment istoric. Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, alături de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, va resfinți Biserica „Buna Vestire” a Mănăstirii Moldovița, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

La acest eveniment sunt așteptați credincioși din țară și străinătate, fiii satului Moldovița, precum și autorități locale, județene și centrale.

„Lucrările de restaurare, conservare la biserica mănăstirii au început în anul 1990 și au durat 22 de ani. Pictura interioară și sfânta masă au fost refăcute. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți credincioșii care se vor osteni să pășească pragul Mănăstirii Moldovița la acest moment istoric de mare bucurie duhovnicească pentru Biserica din Bucovina. Acest eveniment este unic în viața obștii Mănăstirii Moldovița. Timp de 480 de ani, pictura bisericii noastre nu a fost curățată. În ultimele decenii, pictura a fost restaurată și conservată”, a explicat stavrofora Benedicta Tatulici.

Comentarii Facebook


Știri recente