Biserica Mănăstirii Icoana din județul Gorj a fost sfințită

După resfințirea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Parohia Petrești(Gorj), săvârșită sâmbătă, 6 septembrie, în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, în prezența a câteva sute de credincioși, dar și a autorităților locale și județene, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, ajutați de un sobor numeros de preoți și diaconi, în acordurile psaltice ale Grupului psaltic al Catedralei mitropolitane din Craiova, au oficiat slujba Sfintei Liturghii și târnosirea Bisericii noi a Mănăstirii „Icoana” din Județul Gorj, după cum ne-a precizat Profesor Vasile Gogonea.

„Biserica aceasta devine, într-adevăr, Casa Lui Dumnezeu”

În Cuvântul de aleasă învățătură arhierească, ÎPS Părinte Irineu s-a adresat credincioșilor veniți la sfânta mănăstire, subliniind că se cuvine într-o asemenea „zi sfântă să aducem mulțumire Preasfintei Treimi, Tatălui, Fiului și Sfântului Duh, pentru osteneala care s-a depus la această Sfântă Mănăstire și care s-a împlinit astăzi, prin târnosirea Bisericii, prin sfințirea ei, și prin așezarea acestui lăcaș sfânt, în rândul caselor încredințate Bunului Dumnezeu, spre a se aduce slujbă de înaltă aducere aminte, rugăciuni pentru cei vii și pentru cei morți, pentru tot sufletul creștinesc. După multe osteneli, Biserica aceasta devine, într-adevăr, Casa Lui Dumnezeu. Această Casă, Tatăl a zidit-o, această Casă, Fiul a întărit-o și această Casă, Sfântul Duh a sfințit-o” a reiterat chiriarhul Mitropoliei noastre, mai ales că „prin Sfântul Duh, sfințirea casei acesteia se face ca ea să devină locul unde se adună puterile cerești, unde este așternutul picioarelor Domnului nostru Iisus Hristos, unde este deschisă pentru totdeauna ușa Raiului, ușa Împărăției Cerurilor, fiindcă rugăciunile, prin Sfânta Biserică se înalță către Tronul Lui Dumnezeu, sunt ascultate de Părintele Ceresc și apoi ne sunt trimise darurile cele bogate pe care le primim la aceste rugăciuni”.

„Aducem mulțumiri Atotputernicului Dumnezeu, pentru tot ceea ce ne-a dat în această viață”

În încheierea Cuvântului de învățătură IPS Irineu ne-a îndemnat ca toți aceia „care privim spre Sfânta Cruce a Mântuitorului Iisus Hristos, să avem întotdeauna vindecare în toate neputințele, și mai ales de săgețile înveninate ale diavolului”, mai ales că într-o zi sfântă, noi trebuie să-I „aducem mulțumiri Atotputernicului Dumnezeu, pentru tot ceea ce ne-a dat în această viață, pentru că aici la mănăstire ne-a dat posibilitate să ridicăm biserica aceasta, s-o înfrumusețăm cu chipuri sfinte de sfinți, și prin sfințire, sfinții să devină „ochii” și „urechile” lui Dumnezeu pentru poporul cel credincios. Mulțumim, de asemenea, tuturor celor care au contribuit la înfrumusețarea și la zidirea acestei biserici. Mulțumim tuturor binecredincioșilor creștini, preoților care au venit astăzi la sfânta slujbă. În primul rând să-i mulțumim Preasfințitului episcop Nicodim, care, ca fiu al Mitropoliei noastre, pentru că este oltean de-al nostru, dar și ca ierarh al Mitropoliei Olteniei și păstor al credincioșilor, preoților și călugărilor din eparhia Severinului și Strehaiei, deci, să-i mulțumim pentru că a fost astăzi alături de noi. Vă mulțumim dumneavoastră tuturor, maicilor, strețelor, părinților și tuturor credincioșilor care ați venit astăzi la mănăstire. Tuturor, să vă dăruiască Dumnezeu pace, liniște și multă putere sefletească de la Duhul Sfânt, Amin”.

La final, credincioșilor veniți la sfânta slujbă le-a fost oferită o agapă frățească în trapeza Mănăstirii „Icoana”.

Comentarii Facebook


Știri recente