Biserica Mănăstirii Făgețel a fost sfințită. Slujba de târnosire a fost oficiată de 8 ierarhi

Biserica așezământului monahal de la Făgețel cu hramul Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul a fost sfințită marți, 29 august 2017. Slujba de târnosire a fost oficiată de 8 ierarhi, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. Din soborul slujitor au făcut parte și reprezentanți ai Mitropolia Vidinului, parte a Bisericii Ortodoxe Bulgare.

După săvârșirea slujbei de sfințire, IPS Laurențiu a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre însemnătatea sfințirii unui lăcaș de cult.

În continuare a fost oficiată Sfânta Liturghie. Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupul Psaltic Anastasios din Târgu Mureș. Slujba a fost oficiată de:

  • Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului;
  • Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului;
  • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului;
  • Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului;
  • Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei;
  • Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei;
  • Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.
  • Preasfințitul Părinte Polycarp de Belogradchik, Episcop Vicar al Mitropoliei Vidinului.

IPS Ioan a evidențiat în omilia rostită semnificația duhovnicească a sărbătorii. De asemenea, părintele mitropolit a vorbit și despre istoricul locului unde se află construită frumoasa podoabă bisericească a acestei zone binecuvântate de Dumnezeu.

La finalul Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, părintele stareț Ghelasie Mureșan, Exarh al mănăstirilor din eparhie, a fost hirotesit arhimandrit de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu. Cu această ocazie, părintele a fost distins și cu ordinul bisericesc Crucea Șaguniană pentru clerici a Mitropoliei Ardealului.

În încheierea evenimentului, Preasfințitul Părinte Andrei a subliniat faptul că acest eveniment de mare importanță istorică va rămâne înscris pentru veșnicie în sufletele celor prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente