Biserica în sprijinul copiilor defavorizați din Anina

La Școala Gimnazială din cartierul Celnic al orașului Anina a avut loc luni, 20 ianuarie 2014, un moment festiv, cu ocazia inaugurării spațiului în care 10 copii din familii defavorizate vor beneficia de ajutor în realizarea temelor. Proiectul – care se dorește atât unul social, cât și cu caracter educațional – a fost inițiat de părintele Alin Muntean de la Parohia „Sf. Împ. Constantin și Elena” din localitate, în strânsă colaborare cu Primăria și Consiliul Local Anina, precum și cu școlile din oraș. În cadrul acestui proiect copiii vor beneficia, pe lângă ajutor la teme, și de un prânz cald oferit zilnic la cantina socială a orașului.

La slujba de sfințire a sălii în care copiii vor beneficia de meditații în regim „after-school” au participat primarul orașului Anina, domnul Gheorghe Românu, reprezentanți ai Consilului Local, cadre didactice de la școala din Celnic, în frunte cu directorul instituției, domnul Livius Albu, precum și reprezentanți ai Sectorului Social-misionar al Episcopiei Caransebeșului, în frunte cu părintele inspector Mihai Ciucur.

În cuvântul rostit la finalul slujbei religioase, delegatul Centrului Eparhial, a felicitat pe toți cei implicați în derularea acestui proiect, evidențiind frumoasa colaborare care există între cele trei instituții importante din comunitate: Biserica, Autoritățile locale și Școala. Au luat, de asemenea, cuvântul primarul orașului Anina și directorul instituției de învățământ care au felicitat Biserica pentru inițiativă și și-au exprimat speranța că proiectul va fi extins și în celelalte zone defavorizate ale orașului, iar în final, părintele Alin Muntean a mulțumit la rândul său tuturor pentru colaborare și ajutor.

La finalul festivității, cei zece copii – proveniți din cartierele Orașul Nou și Celnic, beneficiari ai programului, au primit pungi cu dulciuri și rechizite din partea Episcopiei Caransebeșului.

Evenimentul festiv de la școala din Celnic vine să întărească și să continuie lucrarea socială începută în urmă cu o săptămână la Anina, prin inaugurarea Centrului de zi „Sf. Împ. Constantin și Elena”, în cadrul căruia 15 copii din clasele primare primesc zilnic un prânz cald și sprijin în realizarea temelor.

Astfel, în prezent, la Anina, ca urmare a eforturilor Bisericii, autorităților locale și cadrelor didactice din oraș, un număr de 25 de copii proveniți din familii cu probleme de ordin social beneficiază zilnic de un prânz cald și de sprijin în activitățile școlare, în scopul prevenirii abandonului școlar, dar și al apropiereii lor de valorile ortodoxe.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea)

Comentarii Facebook


Știri recente