Biserica Icoanei | Mii de pelerini în rugăciune la Procesiunea „Lumina Ortodoxiei” (VIDEO)

La Procesiunea Lumina Ortodoxiei organizată sâmbătă la Biserica Icoanei au participat mii de pelerini şi peste o sută de preoţi. Delegatul Patriarhului Daniel a fost PS Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal.

Evenimentul a început sâmbătă după amiază cu Slujba Vecerniei, după care, de la ora 17:30, credincioşii au participat la procesiunea oficiată în jurul Parcului Icoanei, având în mâini lumânări aprinse.

Preasfinţitul Ieronim s-a adresat la final celor prezenţi şi a accentuat că în Ortodoxie ‘păstrarea dreptei credinţe a fost o luptă continuă’, iar ‘vremurile de astăzi sunt şi ele o provocare la adresa acesteia’.

Vorbind despre importanţa credinţei, Părintele Episcop a reliefat că ‘este la fel de scumpă precum ne este şi viaţa pe care ne-a dat-o Mântuitorul Iisus Hristos’ şi a adăugat că aceasta ‘ne-a ajutat să dăinuim peste veacuri’.

În încheiere, Episcopul a apreciat credinţa ca fiind ‘o înfăţişare a celor nevăzute şi o cale de lumină care ne îndreaptă către vederea lui Dumnezeu’.

Ca şi în anii anteriori, un detaşament din cadrul Poliţiei Locale Sector 2, în uniforme de gală, a însoţit procesiunea şi a purtat torţe aprinse.

Mâine, cu prilejul hramului lăcaşului de cult, Sfânta Liturghie va fi oficiată de PS Ieronim.

Începând cu ora 12:30, va avea loc Procesiunea Icoana – fereastră spre Dumnezeu în jurul Parcului Grădina Icoanei la care vor participa clerici şi mii de credincioşi, purtând în mâini icoane.

Procesiunea se va încheia cu sfinţirea icoanelor purtate de credincioşi și cu un scurt concert coral religios.

Foto Credit: Mihnea Păduraru / ZL

Comentarii Facebook


Știri recente