Biserica Greciei va construi un parc în localitatea Mati distrusă de incendiile din iulie 2018

Sfântul Sinod Permanent al Bisericii Ortodoxe a Greciei a hotărât miercuri să organizeze un parc în localitatea Mati care a fost distrusă de incendiul devastator din luna iulie 2018.

Parcul va fi construit într-o zonă care aparține Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului Pendelis printr-un parteneriat între Biserica Greciei și Prefectura de Attica.

În data de 23 iulie 2018, zeci de incendii de vegetație au izbucnit în zonele din apropierea Atenei.

Alimentate de vânturi puternice, incendiile s-au propagat rapid afectând întreaga zonă de coastă a regiunii Attica și provocând moartea a 91 de oameni.

La scurt timp după izbucnirea incendiilor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat un mesaj de compasiune și solidaritate cu poporul grec.

Patriarhia Română a îndemnat toate eparhiile din țară și străinătate să sprijine financiar în măsura posibilităților victimele incendiilor catastrofale din Grecia.

În acest sens, până la finalul lunii august 2018 au fost strânse fonduri care vor fi oferite Arhiepiscopiei Atenei pentru ajutorarea răniților, a familiilor îndoliate și a celor rămași fără adăpost.

Foto: real.gr

Comentarii Facebook


Știri recente