Biserica Greciei a decis să rămână în Consiliul Mondial al Bisericilor

O întâlnire a responsabililor pentru relații inter-ortodoxe și ecumenice din cadrul Sfântului Sinod al Bisericii Greciei a avut loc miercuri 16 martie, în Sala Sinodală de la Atena.

Comitetul este format din Meletios Mitropolit de Nicopole (președinte), Ignatie de Dimitriada, Chrysostomos de Messinia, Episcopul Ioan de Termopile și Prof. Georgios Martzelos de la Facultatea de Teologie din cadrul Universității „Aristotel” din Tesalonic.

Potrivit „Romfea.gr’, citat de doxologia.ro, după discuții aprofundate, membrii au decis că Biserica Greciei își va continua participarea la Consiliul Mondial al Bisericilor și la alte forumuri inter-creștine care promovează nu un ecumenism politicianist și lipsit de consistență ci un dialog în Adevăr așa cum a fost el formulat de patriarhul Gherman II al Constantinopolului în 1230.

Această întâlnire survine în urma presiunilor pentru retragerea Bisericii Greciei din Consiliul Mondial al Bisericilor cu sediul la Geneva, inițiate de unele grupuri din Biserica Greciei, precum și a apelului a doi dintre mitropolitii Sfântului Sinod (Serafim de Kytera și Serafim al Pireului) în același sens. Comisia a recomandat însă continuarea dezbaterilor pe aceasta temă, dar într-un duh irenic și atent la unitatea Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…