Biserica greacă din Galaţi şi-a sărbătorit hramul

În data de 06 august 2016, biserica greacă din municipiul Galaţi şi-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie.

La eveniment au fost prezenţi membrii ai comunităţii elene din Galaţi, precum şi numeroşi credincioşi din parohie şi din întregul municipiu.

Ca în fiecare an, Icoanei Maicii Domnului, Făcătoare de Minuni, de la Mănăstirea Adam a fost asezată în locaşul de cult spre închinare.

În cadrul slujbei, Arhiepiscopul Dunării de Jos s-a rugat pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie şi a rostit rugăciunea specială pentru binecuvântarea strugurilor.

În încheiere, a fost oficiată slujba parastasului pentru ctitori bisericii gălăţene.

***

Biserica greacă din municipiul Galaţi a fost întemeiată în anul 1866, piatra de temelie fiind asezată la sărbătoarea Schimbării la Faţă.

Slujba de sfinţire s-a făcut la 6 august 1872 de episcopul Melchisedec Ştefănescu, care la acea dată era episcop al Romanului, alături de arhimandritul Eughenie Xiropotamu.

La intrarea principală, pe o placă de marmură, sunt gravate numele ctitorilor principali ai bisericii: Andreas Panas, Dimitrios Rodokanakis şi Constantin Sakomanos.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente