Biserica este spitalul în care ne vindecăm de toate neputințele – Mitropolitul Olteniei

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a spus duminică în cadrul Sfintei Liturghii oficiate la parohia Racovița că Biserica este locul unde primesc vindecare de orice neputință.

„Biserica este spitalul în care ne vindecăm de toate neputințele, este locul unde ne spălăm păcatele prin spovedanie, este locul unde ne vindecăm de toate bolile sufletești și trupești prin Sfânta Împărtășanie”, a precizat ierarhul.

Prezența Înaltpreasfinției Sale în localitatea Polovragi la parohia Racovița a fost prilejuită de resfințirea lăcașului de cult cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

În omilia sa, Mitropolitul Irineu a vorbit despre bucuria de a participa la sfințirea unei biserici, care „adună laolaltă înaintea lui Dumnezeu și pe cei vii și pe cei adormiți”.

„Biserica are calitatea aceasta de a fi prezentă la cele mai importante evenimente ale omului” deoarece „în Biserică ne botezăm, ne cununăm și în cele din urmă, suntem înmormântați”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

Ierarhul a precizat că prin „haina botezului suntem îmbrăcați în lumină și devenim mădulare ale Trupului tainic al lui Hristos, care este Biserica”.

Participarea noastră la viața Bisericii se face prin darul credinței, care trebuie să rodească și să se înmulțească.

La finalul predicii, Mitropolitul Olteniei a spus că „ori de câte ori durerile ne copleșesc, să alergăm Mântuitorul Iisus Hristos, Vindecătorul sufletelor noastre. El este Acela care poartă grijă de noi, nu numai în lumea aceasta ci și în viața de dincolo”.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Nițescu Adrian Constantin a fost felicitat pentru activitatea misionară și administrativă și a hirotesit iconom stavrofor.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente