Biserica este şcoala care ne învaţă arta mântuirii, le-a spus PS Iustin absolvenților Seminarului din Baia Mare

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a participat marți la festivitatea de încheiere a studiilor la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Sfântul Iosif Mărturisitorul din Baia Mare.

Evenimentul din 23 mai 2017 a avut loc în Catedrala Episcopală Sfânta Treime din municipiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Slujba de Te Deum a fost oficiată de Pr. Prof. Florin Hoban, inspector şcolar de religie, Pr. Prof. Dr. Claudiu Pop şi Pr. Claudiu Ciaşcai, duhovnicul Seminarului.

La festivitate a participat și Prof. Dr. Gheorghe Andrasciuc, inspectorul general adjunct al ISJ Maramureș.

În cuvântul rostit, ierarhul a subliniat rolul Bisericii în educație.

Biserica transmite lumii acesteia văzute lumina cea nevăzută. Pe aceasta o primim la botez, când devenim creştini, de la părinţi, prin învăţăturile pe care ni le dau în cei şapte ani de acasă, apoi în şcoală şi în Biserică. Biserica este şcoală pentru toată viaţa, care ne învaţă arta mântuirii, a concluzionat Preasfinția Sa.

La final, fiecare absolvent a primit din partea PS Iustin revista Ortodoxia maramureşeană și volumul al treilea din Reflecţii care cuprinde spicuiri din caietele Arhiepiscopului Justinian.

La Seminarul Teologic din Baia Mare au absolvit în acest an cinci clase ale celor două secţii: Teologie Ortodoxă şi Ştiinţele Naturii.

Comentarii Facebook


Știri recente