Biserica este pro viață | Arhiepiscopul Alba Iuliei a dat startul unei campanii de donare de sânge împreună cu zeci de preoți din Eparhie

Zeci de preoți, însoțiți de IPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-au așezat, marți dimineață, la rând pentru a dona sânge, la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, aflat în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiu.

Acțiunea a reprezentat un act filantropic prin care a fost inițiată o nouă campanie a Eparhiei intitulată „Susține Viața, donează Sânge” și a avut loc în contextul evenimentelor pro-viață organizate de Arhiepiscopia Alba Iuliei în Luna pentru viață (1-31 martie 2018).

Înaltpreasfinția Sa a explicat că prin donarea de sânge salvăm vieți și urmăm Mântuitorului Iisus Hristos, care Și-a vărsat sângele pentru răscumpărarea noastră.

„Sângele Domnului a fost prețul imens pe care El l-a plătit pentru răscumpărarea noastră. Cunoscând această realitate, nu putem fi indiferenți la suferința semenilor noștri. Donând sânge, îi putem ajuta pe cei bolnavi să trăiască. Prin sângele nostru, contribuim la ameliorarea stării de sănătate și chiar la vindecarea unui bolnav aflat în suferință. În felul acesta, Îl urmăm pe Răscumpărătorul divin, conștienți că noi avem o viață nouă. Avem viața cea adevărată, prin sângele lui Hristos”,  a declarat IPS Irineu pentru Ziarul Unirea.

Campania „Susține Viața, donează Sânge” inițiată de Eparhia Alba Iuliei în urma apelului făcut de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, are ca scop sensibilizarea societății civile și atragerea atenției către nevoile vitale ale semenilor.

Foto & video credit: Ziarul Unirea

Comentarii Facebook


Știri recente