Biserica este permanent locul păcii, liniștii și al solidarității – Arhiepiscopul Casian

Înaltpreasfințitul Părinte Casian a oficiat marți slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserică din Șerbeștii Vechi ocrotită de „Sfântul Antonie cel Mare” și „Sfântul Sfințit Mucenic Lucian”.

Arhiepiscopul Dunării de Jos a evidențiat în cadrul alocuțiunii rostite, rolul lăcașului de cult în cadrul unei comunități creștine.

„Această bisericuță va fi un memorial și pentru cei ce în viteza de fiecare zi se vor opri o clipă pentru a se reculege, a se gândi mai mult și a înțelege că biserica este permanent locul păcii, al liniștii, al solidarității”, a spus ierarhul.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor prezenți despre viața curată pe care a avut-o Sfântul Antonie cel Mare, unul dintre ocrotitorii bisericii și a explicat sensurile duhovnicești ale sfințirii locului unde se va înălța o nouă biserică, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

La final, ierarhul a săvârșit o slujbă de mulțumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra poporului dreptcredincios din satele de la Dunăre.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente
Communique

Precizări privind hotărârea Sfântului Sinod referitoare la unele încercări recente de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și de tulburare a păcii din viața Bisericii și societății

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, are loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Întrucât în…