Biserica este cea care ne ajută să ne mântuim – Mitropolitul Serafim

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim al Germaniei a subliniat vineri în predica sa de la Catedrala din Gura Humorului că „Biserica este cea care, aici pe pământ, ne ajută să ne mântuim, adică ne eliberează de rău şi de păcat”.

Prezența Mitropolitului Serafim împreună cu Episcopul Macarie al Europei de Nord la Catedrala din Gura Humorului a fost prilejuită de Tabăra de vară a tinerelor familii din Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord, care s-a desfășurat în zilele de 27 şi 28 iulie 2018 în Bucovina.

În predica de după slujba Vecerniei din 27 iulie, Mitropolitul Germaniei a atras atenția celor prezenți că „nu ne putem salva sufletele noastre în veşnicie dacă nu ţinem legătura cu Biserica”.

Biserica este taina comuniunii şi a mântuirii oamenilor. Ea a fost întemeiată de Hristos pentru a-I continua lucrarea de mântuire săvârşită acum 2000 de ani.

Înaltpreasfințitul Părinte a evidențiat că „noi suntem mădulare ale trupului Bisericii prin faptul că ne strângem la rugăciune, ne împărtăşim cu Sfintele Taine și trăim tot mai mult în solidaritate şi în comuniune”.

„Oamenii nu se apropie de slujitorii Bisericii dacă nu văd în ei icoana vie a Mântuitorului Hristos” și tocmai de aceea „atât ierarhii, cât şi preoţii caută să dea mărturia cea mai bună a iubirii lui Hristos pentru noi”, a spus Părintele Mitropolit.

De asemenea, cei doi ierarhi au liturghisit sâmbătă, 28 iulie, tot în Catedrala din Gura Humorului.

La finalul slujbei, Mitropolitul Serafim a apreciat iniţiativa Părintelui Episcop Macarie de a organiza o tabără în Bucovina pentru familiile din eparhia pe care o păstoreşte.

Înaltpreasfinția Sa a oferit, în semn de preţuire, părintelui paroh Mircea Nuţu distincţia Crucea Nordului din partea Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Cei 80 de participanţi din ţările scandinave au petrecut în Bucovina o săptămână, timp în care au derulat multiple activități religioase, educative și drumeții recreative.

Foto credit: doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente