Biserica este așezământul cel mai sfânt – Arhiepiscopul Tomisului la sfințirea bisericii Baia III

La sfințirea de duminică a bisericii „Sfânta Parascheva” a parohiei Baia III, judeţul Suceava, arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a afirmat în omilia sa că „Biserica este așezământul cel mai sfânt”.

La slujba din 17 iunie au participat și Arhiepiscopul Ioachim al Romanului şi Bacăului Episcopul vicar Damaschin Dorneanul al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, informează site-ul Doxologia.ro.

În omilia sa, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a subliniat ideea că fără biserică nu este mântuire, dar și că aceasta „ne aduce pe toţi să fim în acelaşi timp pietre vii ale lăcașului de cult şi mădulare ale Trupului viu al lui Hristos fiecare în parte şi în întregul bisericii”.

„Hristos este Capul bisericii şi El o sfinţeşte mereu şi o înnoieşte prin harul Său” a spus ierarhul.

După cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, a fost oficiată Sfânta Liturghie de cei trei ierarhi, pe o scenă amenajată în curtea bisericii, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Construcţia bisericii ocrotite de Sfânta Parascheva și de Sfinții Împărați Constantin și Elena, din localitatea Baia, a început în anul 2004.

În anul 2012 a fost primit ca dar de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei un veşmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva.

Foto credit: doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente