Biserica Domnească: Un deceniu de când icoana Sf. Antonie este purtată în procesiune în ajun de hram

La Biserica „Sfântul Anton”- Curtea Veche, Paraclis Patriarhal, numeroși credincioși au participat joi la tradiționala procesiune din ajunul hramului cu icoana Sf. Antonie cel Mare.

„Este una dintre cele mai importante sărbători pentru noi. De un deceniu organizăm la Biserica «Sfântul Anton»-Curtea Veche o procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie, de la biserica istorică spre locul pe care a fost o altă biserică ce a ars în secolul 19 şi care a purtat numele sfântului. De trei ani, alături de icoana făcătoare de minuni, preoţii poartă în procesiune şi racla cu un fragment din moaştele Sfântului Antonie cel Mare”, a declarat parohul bisericii pentru Ziarul Lumina.

Icoana şi moaştele sfântului au fost purtate de preoţii de la Biserica Domnească până la locul fostei biserici ce a adăpostit icoana Sfântului Antonie. Acolo a fost săvârșită slujba Acatistului în cinstea ocrotitorului lăcașului de cult.

Vineri, în ziua de prăznuire a Sfântului Antonie cel Mare, la biserica paraclis patriarhal va fi oficiată Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice vor fi oferite de Grupul psaltic Tronos.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente