Biserica din Ploiești avariată de un incendiu a fost sfințită de PS Timotei Prahoveanul la mai puțin de două luni de la incident

Biserica Parohiei Dumitru Apostol din Ploiești a fost sfințită miercuri, la mai puțin de două luni de când a fost avariată în urma unui incendiu. Slujba a fost oficiată de PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

După slujba de sfințire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a expus viața și calitățile spirituale ale Sfântului Ierarh Ignatie Teoforul, cinstit astăzi în Biserica Ortodoxă:

Sfântul Ignatie se pare că a fost copilul pe care Mântuitorul în timpul activității sale publice luându-l în brațe, atunci când era însoțit de ucenici și de mulțime de popor, l-a arătat acelora spunându-le: până ce nu veți fi ca pruncii, nu veți putea intra în Împărăția lui Dumnezeu.

Acest copil purtat de Mântuitorul pe brațele Lui avea să devină peste ani ucenicul Sfântului Ioan Evanghelistul. El și cu Sfântul Policarp, Episcopul Smirnei, au fost printre ucenicii cei mai ai Sfântului Ioan Evanghelistul, de la care au învățat toate cuvintele pe care acesta le-a auzit de la Mântuitorul, a spus PS Timotei.

Fiind episcop în Antiohia Siriei, el s-a făcut tuturor pildă prin bunătatea și prin atenția cu care i-a păstorit pe credincioși, a adăugat PS Timotei Prahoveanul.

La final, ierarhul a oferit distincții celor care au sprijinit refacerea lăcașului de cult. Preotul paroh a primit rangul de iconom, iar Ion Dumitru a primit Ordinul Sanctus Stephanus Magnus.

Potrivit Agerpres, incendiul din 28 octombrie care a pornit de la un scurtcircuit a afectat o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi, iar turla bisericii s-a prăbuşit în interior. Aceasta a fost refăcută în mai puțin de două luni pentru a putea fi oficiate slujbele religioase închinate sărbătorii Nașterii Domnului.

Foto credit: Marius Gheorghe / Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente