Biserica din Parohia Golenți, județul Dolj, a fost resfințită

Credincioșii din Parohia Golenți, Protoieria Băilești, județul Dolj, au participat astăzi, 28 iulie 2013, în număr mare la slujba de resfințire a Bisericii cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Izvorul Tămăduirii”. Rânduiala liturgică a slujbei de resfințire și Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a transmis Gheorghe Cioiu.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Olteniei a detaliat învățăturile desprinse din pericopa evanghelică a acestei duminci, care relatează minunea vindecării a doi demonizați din ținutul Gadarei. De asemenea, IPS Irineu i-a felicitat pe toți cei care s-au ostenit la renovarea și restaurarea sfântului locaș de închinare. Pentru contribuția deosebită avută în realizarea aceste sfinte lucrări, preotul paroh Ioan Stelică Pisică a primit rangul bisericesc de iconom, iar Primăria Municipiului Calafat, de care aparține administrativ satul Golenți, a primit o Gramată chiriarhală de mulțumire și apreciere pentru sprijinul acordat la renovarea bisericii.

Biserica parohială din Golenți a trecut în ianuarie 2010 printr-un incendiu, acoperișul și turla centrală fiind complet distruse, iar pictura afectată în mod vizibil. În scurt timp, cu sprijinul Primăriei Municipiului Calafat și a credincioșilor din Parohia Golenți, au fost schimbate acoperișul și tocăria și a fost refăcută pictura, lucrările fiind finalizate la sfârșitul anului trecut.

După momentele liturgice de la Golenți, o parte din soborul de preoți și diaconi, în frunte cu Inalt preasfințitul Părinte Mitropolit Irineu, s-a deplasat în Calafat, la Spitalul municipal, aici unde a fost pusă piatra de temelie pentru o nouă biserică ce va fi ridicată în orașul Calafat, sub purtarea de grijă a Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente