Biserica din Parohia Arcani-Gorj a fost resfinţită

În ziua sărbătorii Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos la ceruri, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de resfințire a Bisericii cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae din Parohia Arcani II, satul Câmpofeni, comuna Arcani, județul Gorj, după cum ne-a precizat Prof. Vasile Gogonea.

În cuvântul rostit, ierarhul le-a vorbit credincioşilor despre semnificaţia şi importanţa praznicului Înălţării Domnului pentru întreaga lume creştină.

Sărbătoarea Înălțării Domnului este praznicul mult așteptat după Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos de întreaga creștinătate, care, de fiecare dată, cu fiecare sărbătoare călătorește cu Mântuitorul Iisus Hristos, cu evenimentele care s-au scurs din viața Lui de la Naștere la Înviere și apoi la Înălțarea la Ceruri și la Pogorârea Sfântului Duh. Serbăm aceste momente și le trăim pe fiecare în parte cu intensitatea potrivită momentului. Dacă la Înviere ne-am bucurat laolaltă, am primit Lumina Sfântă și ne-am salutat toți cu salutul: «Hristos a înviat!», astăzi, după patruzeci de zile, noi ne bucurăm iar pentru că Mântuitorul Iisus Hristos s-a Înălțat la ceruri și mărturisim că: «Hristos s-a înălţat!». Sfinții Apostoli, imediat după ce S-a Înălțat Domnul, au trăit bucurie mare iar Mântuitorul le-a dat sfat: «Să nu vă îndepărtați de Ierusalim, până ce nu vă veți umple de Duhul Sfânt!» Reţinem de aici că nici noi nu trebuie să ne îndepărtăm niciodată de Biserică, căci Biserica este «mama» noastră, este «plămânul» care respiră și «inima» ce bate în fiecare credincios. Așa cum cărămizile fac parte din biserică și nu poți să scoți un stâlp sau un perete pentru că biserica pică, așa și dumneavoastră faceți parte din biserică și niciunul nu este de neluat în seamă, ci, trebuie considerat de mare importanță înaintea Lui Dumnezeu, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

La final, ierarhul, alături de preoţii şi diaconii slujitori, a oficiat slujba de Parastas pentru eroii români căzuţi pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente